BIDALASANA body & Mind


Wie en wat is Bidalasana?

Bidalasana Body & Mind is een boutique Pilates- en Yogastudio en sinds februari 2009 gevestigd in het bedrijfsgedeelte van een zogeheten woon/werkwoning aan de Vinkenborghlaan 31 – 32 te Leidschendam. 

De sfeer zoals die tijdens de lessen is, komt ook tot uiting in de inrichting van de studio: licht en aangenaam rustig, met als doel tijdens de inspanning te kunnen ontspannen.
De studioruimte is 'corona-proof', professioneel ingericht en beschikt over vloerverwarming, een luchtreinigingssysteem, en is voorzien van o.a. matjes, kussens, dekens, ballen (groot en klein), yogablokken etc.

De naam ‘Bidalasana’ komt uit de yoga, en staat voor ‘houding van de (volledig gestrekte) vrouwtjeskat’ (bidala = vrouwtjeskat, asana = houding).

 


Saskia van Gelder (1964) is eigenaar van de studio. Zij verzorgt met veel plezier alle lessen die bij Bidalasana Body & Mind worden gegeven in:

Voor alle lessen bij Bidalasana Body & Mind geldt dat ze worden gegeven met zorg en aandacht, niet alleen voor de oefeningen, maar ook voor het individu. Man en vrouw, oud en jong, lenig en stram, gevorderd en beginner: iedereen kan meedoen!

Nadruk ligt op het bewust worden van het eigen lichaam; de grenzen ervan leren kennen, het leren beheersen, en daarin / daardoor ontspanning vinden. Zowel lichamelijk als geestelijk.
Het hele lichaam wordt geoefend. Op een rustige – maar zeker niet minder effectieve(!) – manier. Het lichaam wordt sterker, leniger, en de geest ontspannen.

Saskia heeft een jarenlange ervaring in lesgeven. Vóórdat zij haar eigen praktijk begon, heeft zij les gegeven op o.a. sportscholen, bij het Europees Octrooibureau en bij ambassades.

Opleiding

Pilates: bij de 'Pilates Company' te Amsterdam: Basismodule voor Pilates Instructor (GCP1),
Pilates for Pregnancy, the Anatomy of Pilates, Small Balls 1 + 2 en Big Balls 1 + 2, Workshop Fascia & Pilates; Mat Workshop of continuing education on advanced level with Classical Pilates Master Teachers Michael Fritzke & Ton Voogt.

Yoga: bij 'Osmose' (Nederlands Opleidingsinstituut voor Yoga, Meditatie, Spirituele ontwikkeling,
Bedrijfstrainingen en Psychologenpraktijk) te Den Haag: de Hatha-Yogadocentenopleiding en Kinderyogadocentenopleiding;

Bij Back Toolz: Certificate of Completion 'Trainer - Level 1 BackMitra'.

Momenteel volgt Saskia bij het Aumm Instituut de beroepsopleiding PRT®: Primal Rebirth Therapie; PRT is een lichaamsgerichte vorm van psychotherapie. Herinneringen, ervaringen, en gebeurtenissen hebben hun weerslag op het lichaam: organen, het zenuwstelsel en het spierstelsel. Het lichaam vormt een soort container waar deze ervaringen in opgeslagen worden. Middels ademtechnieken en lichaamswerk maak je contact met je lichaam en creëer je lichaamsbewustzijn. Hierdoor kun je meer levensenergie ervaren en word je vrijer van herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen. Het werken met het lichaam geeft zoveel informatie over iemand en het is bijzonder om te zien hoeveel zelfhelend vermogen in een lichaam aanwezig is als je er goed naar leert kijken en luisteren.

 

Saskia is lid van SYN: Samenwerkende Yogadocenten Nederland. SYN is aangesloten bij IYF, de Internationale Yoga Federatie.

Saskia van Gelder - Yoga Teacher in Leidschendam