Studio BIDALASANA


Wie en wat is Studio Bidalasana?


Bidalasana is een boutique studio en sinds februari 2009 gevestigd in het bedrijfsgedeelte van een zogeheten woon/werkwoning aan de Vinkenborghlaan 31 – 32 te Leidschendam. 
De sfeer zoals die tijdens de lessen is, komt ook tot uiting in de inrichting van de studio: licht en aangenaam rustig, met als doel tijdens de inspanning te kunnen ontspannen.
De studioruimte is professioneel, beschikt over vloerverwarming, en is voorzien van o.a. matjes, kussens, dekens, ballen (groot en klein), yogablokken etc.

De naam ‘Bidalasana’ komt uit de yoga, en staat voor ‘houding van de (volledig gestrekte) vrouwtjeskat’ (bidala = vrouwtjeskat, asana = houding).

 

Saskia van Gelder (1964) is eigenaar van de studio. Zij verzorgt met veel plezier alle lessen die bij Bidalasana  worden gegeven in:

Bij Studio Bidalasana worden groepslessen gegeven.
De groepen – veelal bestaand uit zowel mannen als vrouwen – zijn allemaal van gemengd niveau, en niet groter dan 8 personen.
Lessen worden gegeven met zorg en aandacht, niet alleen voor de oefeningen, maar ook voor het individu.
Man en vrouw, oud en jong, lenig en stram, gevorderd en beginner: iedereen kan meedoen!

Nadruk ligt op het bewust worden van het eigen lichaam; de grenzen ervan leren kennen, het leren beheersen, en daarin / daardoor ontspanning vinden. Zowel lichamelijk als geestelijk.
In zowel de Pilates- als de yogalessen wordt het hele lichaam geoefend. Op een rustige – maar zeker niet minder effectieve(!) – manier. Het lichaam wordt sterker, leniger, en de geest ontspannen.

Saskia heeft een jarenlange ervaring in lesgeven. Vóórdat zij haar eigen praktijk begon, heeft zij les gegeven op o.a. sportscholen, bij het Europees Octrooibureau en bij ambassades.

Opleiding

Voor wat betreft Pilates: bij de 'Pilates Company' te Amsterdam: Basismodule voor Pilates Instructor (GCP1),
Pilates for Pregnancy, the Anatomy of Pilates, Small Balls 1 + 2 en Big Balls 1 + 2, Workshop Fascia & Pilates; Mat Workshop of continuing education on advanced level with Classical Pilates Master Teachers Michael Fritzke & Ton Voogt.

Voor wat betreft Yoga: bij 'Osmose' (Nederlands Opleidingsinstituut voor Yoga, Meditatie, Spirituele ontwikkeling,
Bedrijfstrainingen en Psychologenpraktijk) te Den Haag: de Hatha-Yogadocentenopleiding en Kinderyogadocentenopleiding;

bij Back Toolz: Certificate of Completion 'Trainer - Level 1 BackMitra'.

 

Saskia is lid van SYN: Samenwerkende Yogadocenten Nederland. SYN is aangesloten bij IYF, de Internationale Yoga Federatie.

Saskia van Gelder - Yoga Teacher in Leidschendam